Sterrenchefs maken soep voor Brusselse daklozen

David Martin (midden) en Lionel Rigolet (tweede van rechts) maakten soep en desserten voor de Brusselse daklozen.
BELGAONTHESPOT David Martin (midden) en Lionel Rigolet (tweede van rechts) maakten soep en desserten voor de Brusselse daklozen.

Zes sterrenchefs, waaronder Lionel Rigolet van Comme Chez Soi en David Martin van La Paix, hebben zaterdagmiddag zowat duizend porties soep gemaakt voor Brusselse daklozen. Met de actie lanceerden ze mee het winterplan van het Rode Kruis.

De sterrenchefs maakten op het Brusselse Muntplein in totaal tweehonderd liter soep en driehonderdvijftig desserten volgens de recepten van hun restaurant. De soep en desserten werden later uitgedeeld aan daklozen. Het ging om een actie van de Franstalige vleugel van het Rode Kruis. Op haar website roept de hulporganisatie burgers op geld te schenken in het kader van de start van haar winterplan, dat tot 31 maart loopt.

Vorig jaar nog werden 9.000 daklozen opgezocht door en kregen 44.000 mensen voedselhulp van het Rode Kruis.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.