Steekpartij aan Sint-Katelijneplein: politie zoekt tweede verdachte

De plaats waar man eerste hulp kreeg. De fiets van het slachtoffer.
Baert Marc De plaats waar man eerste hulp kreeg. De fiets van het slachtoffer.
Aan het Sint-Katelijneplein in het centrum van Brussel heeft zich maandagavond een steekpartij voorgedaan. Een jongeman werd met een steekwonde naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een verdachte gearresteerd en is nog op zoek naar een tweede man.

Het slachtoffer is een jongeman van 35 jaar oud.  Hij liep een steekwonde aan de nek op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De man heeft het ziekenhuis intussen al verlaten.

De 35-jarige kreeg het maandagavond om een nog onbekende reden aan de stok met nog twee andere personen. Ook de juiste omstandigheden van de steekpartij moeten nog uitgeklaard worden.

De politie kon een van de verdachten, een 41-jarige man, maandagavond nog arresteren. Hij werd na verhoor weer vrijgelaten.

Een andere verdachte die nog niet kon worden geïdentificeerd, wordt nog gezocht. “Onder meer de beelden van de bewakingscamera’s in de buurt zullen daarvoor geanalyseerd worden”, zegt Willemien Baert, woordvoerster van het Brusselse parket. “Het gerechtelijk labo van de federale politie is maandagavond nog ter plaatse gegaan voor een sporenonderzoek.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video