Ga naar de mobiele website
^ Top

Stakingsactie zorgt voor hinder bij busverkeer

De chauffeurs van de Lijn hebben ook gisteren hun stakingsactie, die donderdag begonnen was, verdergezet. Slechts een beperkt aantal bussen reed uit. Het verstoorde busverkeer was gelijkaardig aan de situatie de dag voordien.

"Net als donderdag veroorzaakt de vakbondsactie vandaag (gisteren red.) vooral voor problemen in de Druivenstreek en de Noordrand van Brussel, met name Zaventem, Tervuren, Overijse, Machelen en Leuven", zegt woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant Sara-Jane Deputter. "De verschillende overstappen die we hadden voorzien, bleken voldoende dienst te doen."


De scholen in de buurt vreesden dat heel wat leerlingen niet tijdig op hun examen zouden geraken door de stakingen, maar uiteindelijk bleken de studenten hun voorzorgen te hebben genomen. "Slechts drie mama's hebben ons op voorhand moeten opbellen om te waarschuwen dat hun kind wat later zou arriveren. Deze studenten mochten met vertraging aan hun examens beginnen en kregen extra tijd tijdens de pauze", zegt het secretariaat van het Sint-Martinuscollege in Overijse. In de andere scholen kwamen alle leerlingen op tijd. De vakbond ACOD en ACLVB van de Lijn riep de stakingsactie op, omdat ze misnoegd zijn over de sluiting van de stelplaats in Evere en Ukkel die naar Leuven en Overijse zal verhuizen. Die beslissing zorgt voor heel wat werkonzekerheid bij de buschauffeurs.


(DCFS)Meld een bug