Stad keurt afbraakvergunning voor Mini-Europa en Océade goed

De stad Brussel heeft de afbraakvergunning voor Mini-Europa en Océade goedgekeurd. Daardoor ligt nu de weg open voor het Neo-project op de Heizelsite. Het huidige huurcontract tussen eigenaar Thierry Meeùs en de stad Brussel loopt af op 7 januari, maar de kans bestaat dat beide attractieparken toch langer open kunnen blijven.

De medewerkers van attractieparken Mini-Europa en Océade leven al enkele jaren tussen hoop en vrees. De sluiting van beide parken werd al enkele keren aangekondigd, maar evenveel keer mochten het zwemparadijs en het miniatuurpark voorlopig openblijven. Met de goedkeuring van de afbraakvergunning afgelopen donderdag komt de sluiting toch terug een beetje dichterbij. Het huidige huurcontract loopt immers af op 7 januari, maar eigenaar Thierry Meeùs hoopt op een nieuwe verlenging. "De afbraakvergunning zorgt ervoor dat de parken moeten sluiten als er geen verlenging van het huurcontract meer komt. Maar momenteel zijn de onderhandelingen met de stad voor een nieuwe verlenging nog bezig. Over Océade ligt er een voorstel op tafel dat we zeker nog een jaar kunnen open blijven. Momenteel ben ik met het personeel aan het bespreken of een nieuwe verlenging van één jaar wenselijk en financieel haalbaar is. Ook over Mini-Europa zijn er nog besprekingen over een verlengd verblijf, maar daar kan ik nog niets over zeggen. Het is wel nodig dat er in de komende weken een oplossing komt. Deze onzekerheid is voor niemand goed", aldus Meeùs aan Bruzz.

Winkelcentrum

Op de Heizelsite zou op een oppervlakte van 112.000 vierkante meter een internationaal congrescentrum met minstens 3.500 plaatsen, een evenementenhal met 15.000 plaatsen en een winkelcentrum van 72.000 vierkante meter moeten komen. Daar is een investering van 800 miljoen euro mee gemoeid. Het winkelcomplex zou in 2021 klaar moeten zijn en zou voor 3.000 jobs moeten zorgen.


(AMG)