Recup'Kitchen stelt voedselverspilling in vraag

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt jaarlijks 25.000 ton voedsel weggegooid, goed om 30.000 mensen een jaar lang van voedsel te voorzien. Als reactie op deze ongelooflijke voedselverspilling stelt Recup'Kitchen voor om een klein aandeel te recuperen en weer de weg te laten vinden naar ons bord. Deze keuken, opgebouwd vanuit een caravan, wil gezonde voeding aanbieden aan een democratische prijs.


Recup'Kitchen heeft ook de ambitie om publieke ruimtes te ontvouwen tot een plaats voor ontmoeting en debat, met voedselverspilling en publieke ruimte in Brussel als onderwerp.


"Met de inzet van het Recup'Kitchen-team en de steun van meer dan 150 Brusselaars en sympathisanten tonen we dat het mogelijk is om op een sociale en ecologische manier samen te leven in onze stad," aldus Hanne Van Reusel, één van de dragers van het initiatief. Ondertussen heeft de organisatie via een participatieve financieringscampagne het nodige startbudget verzameld. 156 personen zamelden meer dan 7.000 euro in. (AMG)