Rappers Booba en Kaaris willen hun vete uitvechten in Brussel

De rappers werden veroordeeld tot 18 maanden cel.
Belga De rappers werden veroordeeld tot 18 maanden cel.
Op 5 april willen de Franse raprivalen Booba en Kaaris hun vete uitvechten in een bokswedstrijd in Paleis 12 in Brussel. Dat maakte rapper Booba donderdagavond zelf bekend op zijn Instagrampagina. Evenementenbureau Brussels Expo bevestigt dat er een aanvraag voor paleis 12 is ingediend, maar dat er nog niets vaststaat. Bij het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) wordt nog niet gereageerd op het nieuws.

Enkele maanden geleden beleefde de vete tussen de rappers een hoogtepunt met een grote vechtpartij in een Franse luchthaven. In augustus 2018 verspreidde op sociale media een filmpje waarin de twee rivalen uit de Franse rapwereld en hun entourages in de Parijse luchthaven van Orly met elkaar op de vuist gingen.

‘Dissen’ op sociale media

De twee rappers, die in het begin van hun muzikale carrière nog vrienden waren, werden begin oktober na drie weken in voorlopige hechtenis tot 18 maanden cel veroordeeld voor hun gewelddadige vechtpartij. Een hoorzitting op 17 januari moet de opgelopen schade vastleggen, maar voorlopige schattingen wijzen erop dat het gevecht voor meer dan 50.000 euro schade heeft veroorzaakt. Sinds de ‘Slag om Orly’ trachtten zowel Booba als Karis op sociale media om elkaar te ‘dissen’ of neer te halen. Een bokswedstrijd zal nu het geschil tussen beide mannen moeten beslissen. In zijn video op Instagram verzekert Booba dat er 300.000 euro op het spel staat, en hij de voorwaarden voor het contract al heeft doorgestuurd naar de manager van Kaaris.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.