Proces van man die agent neerstak uitgesteld

VTM nieuws
De man die op 17 september aan het Maximiliaanpark een agent aanviel en zelf neergeschoten werd, verschijnt pas op 10 december voor de correctionele rechtbank. De zaak werd vandaag op vraag van de verdediging uitgesteld. Hij staat terecht voor poging doodslag, weerspannigheid en verboden wapenbezit.

Volgens parket en politie vond het incident plaats toen agenten van de Brusselse politie een controle uitvoerden in de buurt van het Maximiliaanpark. Ter hoogte van de Antwerpsesteenweg stootten ze op A.E., die er lag te slapen. Toen ze hem wakker maakten en vroegen om te vertrekken, keerde de man zich tegen hen en toonde hij een mes.

Pepperspray

De agenten sommeerden A.E. meermaals om het mes te laten vallen, en maakten gebruik van hun pepperspray toen hij geen gevolg gaf aan hun bevelen. Desondanks liet de man zijn mes nog altijd niet vallen. Hij viel zelfs één van de agenten aan, die lichtgewond raakte aan het hoofd.

Een andere agent opende daarop het vuur en raakte A.E. in de borst en het been. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar haalde het. Hij raakte bij het incident zwaargewond, maar is intussen aan de beterhand. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.