Proces-RichMeetBeautiful opnieuw uitgesteld

sugar daddy reclame
Baert Marc sugar daddy reclame
Het proces tegen het bedrijf achter de website RichMeetBeautiful zal op 4 april plaatsvinden. De site veroorzaakte ophef toen ze in het Brusselse straatbeeld reclame maakte die studentes uitnodigt om tegen betaling gekoppeld te worden aan een ‘sugar daddy’. De zaak werd donderdag een derde maal uitgesteld. 

Digisec Media Limited Sprl en zijn topman, Sigurd V., werden door het parket rechtstreeks gedagvaard voor de correctionele rechtbank op basis van drie overtredingen. Het gaat over poging tot het plegen van ontucht of prostitutie, reclame maken voor het aanzetten tot ontucht of prostitutie en schending van artikel 2 van de wet ter bestrijding van seksisme in de openbare ruimte.

In september vorig jaar dook de campagne van de Noorse datingsite op in het Brusselse straatbeeld. De site lanceerde een promotiecampagne ‘Een studentenlening? Date een sugar daddy’ waarin men studentes tussen de 18 en 26 jaar wilde koppelen aan oudere, welgestelde zakenmannen.

Verschillende Brusselse gemeentes verboden de reclameaffiches in de openbare ruimte en Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets diende een klacht in bij de Jury voor Ethische Praktijken (JEP), die oordeelde dat de campagne indruiste tegen de menselijke waardigheid, en bij het Brusselse parket. Afgelopen maart gaf Justitie ook de opdracht de site te blokkeren voor Belgische internetgebruikers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.