Politieteam moet sluikstorters betrappen

De stad zal sluikstorters in de toekomst nog strenger beboeten. Daarvoor hebben burgemeester Philippe Close en schepen van Openbare Netheid Karine Lalieux een politieteam tegen sluikstorten opgericht. "We willen vooral hun gedrag veranderen", aldus Lalieux.


In steeds meer wijken wordt sluikstorten een almaar groter probleem. De stad schiet nu in actie om de netheid in de stad te verzekeren. Een nieuwe politiecel van vijf agenten moet sluikstorters op heterdaad betrappen. "Mobiele camera's moeten hen daarbij helpen. De agenten zullen zich met burgervoertuigen richten op het opsporen en sanctioneren van sluikstorters", zegt Lalieux.


De boete bedraagt 250 euro per kubieke meter. Daarnaast zijn er ook boetes voor niet-conforme vuilniszakken, het buitenzetten van de vuilniszakken op foute dagen of het niet opruimen van hondendrollen. In de eerste acht maanden van 2017 werden er al 695 mensen beboet. "Maar de filosofie van de stad is sensibiliseren. Pas daarna doen we aan sterke repressie. Het doel is niet om grote cijfers te halen, maar wel om het gedrag te veranderen", besluit Lalieux. (AMG)