Politie zoekt dader dubbele moordpoging

Wie de man herkent, kan contact opnemen met de politie.
Baert Marc Wie de man herkent, kan contact opnemen met de politie.
De politie is op zoek naar een man die twee mensen neerstak tijdens een geldroof in Sint-Gillis. De feiten speelden zich enkele maanden geleden af in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 juni.

De twee vrienden, een man en een vrouw, gingen iets voor 2 uur geld afhalen aan een bankautomaat, vlakbij de Zuidtoren aan het Zuidstation. Nadat de vrouw geld had afgehaald, kwam er plots een man op hen afgestormd en ging hen te lijf met een mes. Eerst plantte hij zijn wapen diep in de borst van de man en stak vervolgens de vrouw in de keel. Het mannelijke slachtoffer probeerde de dader nog achterna te lopen richting de Zuidlaan, maar stuikte door zijn verwondingen in elkaar. De politie heeft nog steeds geen spoor van de dader en is naarstig naar hem op zoek. De man is waarschijnlijk tussen 30 en 35 jaar oud. Hij is ongeveer 1.65 meter groot en mager gebouwd, heeft kort donker haar en een stoppelbaard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een jeans, een donkere T-shirt, een halsketting en zwarte baskets met groene afwerking, en drie witte strepen, van het merk Adidas. Tijdens zijn vlucht verloor de dader zijn beide sportschoenen.


Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen via het gratis nummer 0800/30.300 of reageert via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.


(DCFS)