Personeel Nationale Bank urenlang op straat door verdacht voertuig

Het personeel moest op straat wachten.
Baert Marc Het personeel moest op straat wachten.
Een verdacht voertuig op de de Berlaimontlaan in Brussel heeft ervoor gezorgd dat het personeel van de Nationale Bank de hele dinsdagvoormiddag op straat moest doorbrengen. De ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse om het voertuig te onderzoeken, maar er werd niets verdachts gevonden.

Het was het personeel van de Nationale Bank zelf dat dinsdagochtend om 7.40 uur de politie verwittigde. Zij hadden een verdachte witte bestelwagen met een Tunesische nummerplaat gezien op de de Berlaimontlaan, vlak voor de gebouwen van de Bank.

De politie nam het zekere voor het onzekere en liet de gebouwen en de buurt ontruimen. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse om het voertuig te onderzoeken.

De politie sloot een groot deel van de omgeving af. Niemand mocht het gebied tussen de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal en het rondpunt met de Bankstraat en de Zandstraat in. Omdat de controle van het voertuig lang bleef aanslepen, moest het personeel noodgedwongen de voormiddag op straat doorbrengen. “We weten ook niet veel meer dan dat er een verdachte camionette staat”, zei een van hen. “We staan hier al sinds 8 uur. Voorlopig kunnen we niet veel meer doen dan wachten.”

Ondertussen waren er minstens twee luide knallen te horen, een gevolg van de pogingen van DOVO om het voertuig binnen te dringen. De ontmijningsdienst vond uiteindelijk niets verdachts. Daarop werd de veiligheidszone opgeheven. Rond 12.30 kon iedereen opnieuw naar zijn werkplek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.