Oudgedienden depanneren labo gerechtelijke politie

Labo krijgt voorlopige versterking.
Baert Labo krijgt voorlopige versterking.
Het labo van de federale politie kan in Brussel opnieuw naar sporen zoeken bij inbraken zonder geweld. Enkele ex-personeelsleden van het labo depanneren de dienst om het personeelstekort op te vangen. Dat bevestigt de Federale Politie.

Vorige week raakte bekend dat het labo niet meer ter plaatse zou komen om naar sporen te zoeken bij inbraken zonder geweld. De dienst heeft daarvoor mensen tekort door een interne ereorganisatie.

Enkele voormalige experts, die ondertussen op een andere dienst werkten, springen nu in de bres. Eind mei zou een tiental pas afgestudeerde agenten de ploeg nog verder versterken.

Vorige week raakte bekend dat het labo niet langer ter plaatse zou komen bij inbraken zonder geweld in de zes Brusselse politiezones. Door een combinatie van factoren, kampt men bij het labo met een groot gebrek aan personeel. De politiezones in Brussel zouden alvast tot het einde van 2019 zelf sporen moeten verzamelen en naar het labo brengen. De beslissing kon op heel wat kritiek rekenen van onder meer het parket van Brussel en de politievakbonden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.