Ontdek de schandalen van de hoofdstad

Jean-Michel Briou op de Grote Markt.
Foto Baert Jean-Michel Briou op de Grote Markt.
Vanaf 25 november bieden stand-up comedians Jean-Michel Briou en Bernard Melchior een kijk op de Brusselse schandalen met de Turpitours. Dat zal dan niet op een podium, maar in een bus gebeuren die door het Gewest rijdt. "De stad zelf wordt deze keer het decor", klinkt het.

Jean-Michel Briou haalde zijn inspiratie in Washington. "Enkele jaren geleden was ik in de Amerikaanse stad en reed ik mee met de 'Scandal Tour'. Op de bus werden historische feiten en schandaalverhalen verteld. Niet alleen was het concept heel succesvol, het was ook hilarisch. Daarna ben ik een concept beginnen uitdenken dat ook in Brussel zou werken", vertelt de comedian.


Afgelopen zomer volgden twee testritten in een minibus met 25 plaatsen. "Het is een hele show geworden, zelfs de chauffeur doet mee. Alles wat we vertellen is uiteraard ook waar en zowel historische verhalen over bijvoorbeeld Koning Boudewijn als recente gebeurtenissen zoals de tunnelproblemen of SamuSocial komen aan bod. En ook met de clichés over de verschillende Brusselse gemeentes wordt gelachen", aldus Briou.


Op 25 november start de Turpitour in het Frans, begin volgend jaar komt er ook een Nederlandstalige versie. (AMG)