Online petitie voor behoud Océade telt al meer dan 300 handtekeningen

Brusselaar Maarten Gielen heeft een petitie gelanceerd om waterpretpark Océade te redden. Gisteravond telde die al meer dan driehonderd handtekeningen.

Océade moet wijken voor het Neo-project, maar dat is niet naar de zin van Gielen. Via zijn petitie vraagt hij dat de Brusselse regering alles in het werk zou stellen om een plaats te vinden voor Océade bij de herontwikkeling van de Heizelsite. "Met de sluiting van Océade verliest Brussel niet alleen het enige subtropische zwembad, de enige mogelijkheid om in openlucht te baden, of een gezond bedrijf met 67 werknemers", stelt Gielen. "Brussel verliest ook een ontmoetingsplaats voor zijn diverse bevolking."

Plaats genoeg

Maarten Gielen vraagt zich voorts ook af of het wel opportuun is om een extra megashopping te bouwen. "Maar zelfs als de levensvatbaarheid van Neo aangetoond zou zijn, dan nog is het moeilijk om te vatten dat er op de immense Heizelvlakte geen plaats gevonden kan worden voor een waterpark."

De petitie vind je terug via https://www.change.org/p/ville-de-bruxelles-sauvez-oc%C3%A9ade-le-seul-parc-aquatique-de-bruxelles. (AMG)