Nummerplaat nekt niet al te snuggere winkeldief

Photo News
Een jongeman uit Lot riskeert één jaar effectief voor meerdere diefstallen in Colruytfilialen. Erg slim ging hij alleszins niet te werk.

De winkeldief ging op 16 juni in een Colruytwinkel in Anderlecht aan de haal met acht SD-kaartjes. Een winkelbediende stelde niet veel later vast dat de bewuste koopwaar ontbrak en nam daarom de camerabeelden onder de loep. Zo zag hij hoe de dief zijn wagen pal voor de winkel geparkeerd had. 

De nummerplaat van de wagen bracht de politie bij een bejaarde man, die uiteraard in niets op de jonge winkeldief leek. Maar de man kon wel wat vertellen. "Mijn wagen wordt gebruikt door mijn kleindochter en haar vriendje...", klonk het.

Ondanks de duidelijke camerabeelden ontkende de jongeman dat hij iets met de winkeldiefstal te maken had. Zelfs toen verder onderzoek uitwees dat hij ook twee keer aan het 'werk' was in de Colruyt in Beersel, bleef hij zijn onschuld volhouden. Uitspraak op 23 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.