Negen gele hesjes geïdentificeerd

Een politiewagen die in brand werd gestoken door relstokers
BELGA Een politiewagen die in brand werd gestoken door relstokers
De Brusselse politie heeft al negen mensen kunnen identificeren die betrokken zouden geweest zijn bij de rellen rond de ‘gele hesjes’-manifestatie. Twee van hen zijn opgepakt. Het gaat om een veertiger en een twintiger die allebei de politie zouden bekogeld hebben met stenen.

Politie en parket richtten in de nasleep van de rellen een taskforce op om de relschoppers te identificeren. De speurders zijn er nu in geslaagd negen verdachten te identificeren en konden twee van hen oppakken. Het gaat om S.B., geboren in 1974, en T.V., geboren in 1993. Ze worden verdacht van gewapende weerspannigheid. Ze zouden stenen hebben gegooid naar de politie. De zeven andere geïdentificeerde personen worden actief opgespoord, aldus nog het parket.

5 gerechtelijke aanhoudingen

Een vijfhonderdtal actievoerders zette vrijdag de boel op stelten tijdens een betoging van ‘gele hesjes’ in het centrum van de stad. Daarbij werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken. Tientallen betogers werden opgepakt, vijf van hen werden ook gerechtelijk aangehouden. Het ging om een persoon die ervan verdacht wordt verboden wapens (scheermesjes) bij zich te hebben gehad, een andere die in het bezit was van verdovende middelen en een iemand die verdacht wordt van opzettelijke vernielingen. Een vierde persoon, F.E., die verdacht wordt van weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieagent, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, moet op 4 januari voor de correctionele rechtbank verschijnen. De vijfde was een minderjarige die verdacht werd van opzettelijke vernielingen en het in brand steken van twee politievoertuigen. Hij werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.