Mini-Europa blijft op Heizel, Océade nog twee jaar open

Er is een akkoord bereikt over de toekomst van Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte. Het miniaturenpark Mini-Europa krijgt een plek binnen het op de Heizel geplande shopping- en entertainmentpark NEO. Het waterpretpark Océade blijft zeker tot oktober 2018 open.

Mini-Europa wordt volledige gerenovatie naar aanleiding van de integratie in het project NEO. Dat moet de Heizel omvormen tot een nieuwe stadswijk met een groot shoppingcentrum, een congrescentrum, recreatie en woningen. "Dankzij dit goede nieuws kunnen we de activiteit op de site garanderen, met het oog op nieuwe attracties die in het NEO I-project gepland zijn", zegt Yvan Mayeur (PS), burgemeester van de stad Brussel.

Voor Océade is er geen plaats in NEO. Al tien jaar lang balanceert het waterpretpark tussen sluiting en een verlengd verblijf op de Heizelsite, maar begin november leek het doek dan toch definitief gevallen. De directie lichtte het personeel toen in over de sluiting in januari. Eigenaar Meeùs bleef intussen echter onderhandelen met het stadsbestuur voor een verlengd verblijf.

Agenda's afgestemd

"Het ging erom de agenda's zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat Océade zo lang mogelijk kan blijven zonder de start van de werken van het NEO I-project te hinderen", stelt Philippe Close, Brussels schepen (PS) en voorzitter van Brussels Expo.

"Ik ben blij dat ik het personeel kan vertellen dat het langer aan de slag kan blijven", reageert Thierry Meeùs, de topman van zowel Mini-Europa als Océade. "Océade is een succesvolle onderneming die 67 mensen tewerkstelt. Vorig jaar verwelkomden we 250.000 bezoekers, van wie 100.000 Brusselaars."

Het akkoord werd gesloten tussen de beide pretparken, Brussels Expo en het consortium Unibail-Rodamco-CFE-Besix, dat instaat voor de bouw van NEO. "Dankzij dit akkoord kunnen we het aanbod aan indoor- en outdooractiviteiten (dat binnen NEO gepland is, red.) vervolledigen", klinkt het nog. (DBS)

Het park Mini-Europa op de Heizel blijft.
© Bart Leye Het park Mini-Europa op de Heizel blijft.