Meer plaats voor zachte weggebruikers in Adolphe Maxlaan

De totaal afgeleefde Adolphe Maxlaan in het centrum van Brussel wordt vanaf 2021 een pak veiliger voor voetgangers en fietsers. De straat krijgt een totale heraanleg met meer ruimte voor de zachte weggebruikers.
Voor de fietsers komen er veiligere fietspaden op de Adolphe Maxlaan in hartje Brussel.
Baert Marc Voor de fietsers komen er veiligere fietspaden op de Adolphe Maxlaan in hartje Brussel.

Vandaag is de Adolphe Maxlaan een brede rijweg met twee parkeerstroken en bijgevolg hoogst onaantrekkelijk voor voetgangers en fietsers. Daar wil de stad Brussel nu verandering in brengen. Vanaf 2021 wordt de eenrichtingsstraat immers een pak smaller en worden de voetpaden aan beide kanten twee meter breed. Voor de fietsers komen er geschilderde fietspaden, terwijl er ook na de heraanleg aan beide kanten parkeerstroken zullen zijn. De straat zal dezelfde look als de heraangelegde Anspachlaan krijgen. Daarnaast worden ook de straten tussen de Adolphe Maxlaan en de Jacqmainlaan aangepakt.

De herinrichting moet de Adolphe Maxlaan veiliger en aantrekkelijker maken.
Baert Marc De herinrichting moet de Adolphe Maxlaan veiliger en aantrekkelijker maken.

Omwonenden kunnen tot 18 oktober hun meningen over het ontwerp bezorgen aan Brussel Participatie. Afhankelijk van die opmerkingen worden de plannen aangepast. De eerste spade gaat vermoedelijk eind 2020 of begin 2021 in de grond, al starten volgend jaar wel al de voorbereidende nutswerken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.