Manneken Pis draagt nieuw sluiswachtersuniform

Manneken Pis, sluismeester voor een dag
Baert Marc Manneken Pis, sluismeester voor een dag
Manneken Pis heeft een sluiswachterspak gekregen. Het is het 1012e kostuum.

Manneken Pis kreeg donderdag alweer een kostuum cadeau. Deze keer schonk de Haven van Brussel een glimmend sluiswachtersuniform, naar aanleiding van de 25e verjaardag van de Haven.

“Een mooi eerbetoon aan de leden van de operationele diensten van de Haven van Brussel, van wie het beroep niet altijd goed bekend is bij de Brusselaars”, zegt Mohammed Jabour, voorzitter van de Haven van Brussel. “De sluismeesters van de Haven van Brussel hebben 24 uur op 24 en 365 dagen per jaar een uiterst belangrijke functie. Ze zorgen niet alleen voor de goede doorvaart van schepen en maar regelen ook het waterpeil en verhinderen dat het Brusselse stadscentrum overstroomt.”

Na een korte ceremonie op het stadhuis, werd het bronzen ketje werd in zijn pak gehesen in aanwezigheid van het Havenpersoneel en schepen van Cultuur Karine Lalieux en onder begeleiding van de fanfare van de Meyboom. Het is de 1012e kostuum van Manneken Pis. Zijn overige pakjes zijn te bewonderen in het Garderobe museum.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.