Le Chauffoir ook tijdens weekend open

Dagopvang daklozen Le Chauffoir: Vrijwilligster in de keuken.
Baert Marc Dagopvang daklozen Le Chauffoir: Vrijwilligster in de keuken.
Voor de achtste keer op rij opent dagopvang Le Chauffoir haar deuren voor daklozen. Voor het eerst kunnen daklozen en minderbedeelden er ook in het weekend voor een warme kop koffie terecht.

“Op zaterdag en zondag is de winter niet minder streng”, aldus het OCMW, die Le Chauffoir elke jaar samen met het Rode Kruis organiseert. “Dus besloten we ook in het weekend onze dagopvang te openen, en dat tot de middag.” Op 12 oktober opent Le Chauffoir, dit jaar in de Charles Gilisquetlaan 147 en blijft open tot 30 april.  Daklozen en minderbedeelden kunnen er de koude verdrijven met een gratis maaltijd, koffie of fruit. 

De weekendopening is niet de enige verandering. Ook in de weekdagen houdt Le Chauffoir de deuren open tot 16 uur. Het team van maatschappelijke werkers werd ook uitgebreid met een nieuwe collega. “Samen met de coördinator en gespecialiseerde opvoeder zal de assistent instaan voor een betere begeleiding van personen die naar de Chauffoir komen. Hij wijst hen op hun sociale rechten en hoe zij hier mee aan de slag kunnen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.