Kleuter (4) die in kasteelvijver viel, naar revalidatiecentrum

Kurtis belandde in oktober in de vijver van het Kasteel van Gaasbeek

Optocht voor Kurtis in november
Baert Marc Optocht voor Kurtis in november
De vierjarige Kurtis Best die in oktober tijdens een schooluitstapje in de vijver van het kasteel van Gaasbeek viel, is overgebracht naar het revalidatiecentrum. De kleuter is hersendood.

“Kurtis is nog altijd niet wakker. Hij eet en praat niet”, vertelt de moeder van de kleuter, Meya Nikaise. Tijdens een schooluitstap naar het kasteel van Gaasbeek viel het vierjarige kindje op 9 oktober in een vijver waarop hij in een coma belandde. Deze week werd de kleuter, die hersendood is, overgebracht van het Universitair Ziekenhuis in Brussel naar een revalidatiecentrum. “Maar het gaat daarom niet beter met hem. De situatie is nog steeds hetzelfde”, verduidelijkt zijn moeder.

Ouders van Kurtis
Baert Marc Ouders van Kurtis

Vraagtekens

Vorige maand, op 21 november, organiseerden de ouders van de kleuter nog een protestmars waarop ze samen met vrienden, familie en sympathisanten vroegen om gerechtigheid voor hun zoon. Ze beweren dat de leerkrachten van de Franstalige gemeenteschool ‘Les Petits Goujons’ uit Anderlecht op het moment van het ongeluk bezig waren met hun gsm en dienden klacht in tegen de school.

De ouders van Kurtis willen duidelijkheid over de precieze omstandigheden van het ongeval. “Ook na onze protestmars hebben wij geen antwoorden gekregen op onze vragen”, vertelt de verontwaardigde moeder. Die antwoorden lijken er ook niet meer te komen. Het parket van Vilvoorde liet weten dat het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval afgesloten is. Geen van de volwassenen die bij het incident aanwezig was is in staat van beschuldiging gesteld. Hoewel ze beseffen dat de situatie er niet rooskleurig uitziet, blijven de ouders hopen op een goede afloop: “Wij blijven bidden dat onze zoon erdoor komt”.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.