Jurken om van te smullen

CHOCOLADESALON OP HEIZEL PAKT UIT MET LEKKERSTE MODESHOW VAN 'T LAND

Halfnaakt en compleet met chocolade versierd: dat is pas een lekkere hap.
Tom Impens Halfnaakt en compleet met chocolade versierd: dat is pas een lekkere hap.
Nog nooit waren er zo veel verlekkerde blikken te zien op een modeshow als gisteren op het Chocoladesalon. Op de catwalk showden 15 modellen elk een jurk van chocolade. De topper was ongetwijfeld het carnavalskleed van ontwerpster Sixtine Anne de Molina, versierd met maar liefst 2.000 chocoladedruppels.

De pikantste.

Ex-Miss België Tatiana Silva showt de jurk van topontwerper Edouard Vermeulen (r.).
Tom Impens Ex-Miss België Tatiana Silva showt de jurk van topontwerper Edouard Vermeulen (r.).

De opvallendste.

Dit kleed is versierd met maar liefst 2.000 chocoladedruppels.
Tom Impens Dit kleed is versierd met maar liefst 2.000 chocoladedruppels.

De bekendste.

Meer dan honderd deelnemers, gaande van chocolatiers, patissiers, banketbakkers, chefs, chef-patissiers, ontwerpers en cacao-experts, tonen nog tot morgen op de derde editie van het Chocoladesalon op de Heizel hun kunsten. Naast de vele proeverijen kunnen bezoekers ook genieten van de dagelijkse chocoladedefilés. 15 uitzonderlijke jurken worden elke dag om 17 uur aan het grote publiek getoond. Ook Edouard Vermeulen van modehuis Natan, die de trouwjurk van koningin Mathilde ontworpen heeft, waagde zich aan een creatie met het zwarte goud. Maar de jurk die het meest opviel was die van ontwerpster Sixtine Anne de Molina en Valentino chocolatier, een jurk in carnavalsthema met niet minder dan 2.000 chocoladedruppels in acht verschillende kleuren.

Nathalie Stockman verwerkte tientallen chocolade koekjes in haar ontwerp.
Tom Impens Nathalie Stockman verwerkte tientallen chocolade koekjes in haar ontwerp.

Superlijm

"Ik zocht een uitdaging en heb me op deze opdracht gestort", aldus Sixtine. De modeontwerpster is vorig jaar afgestudeerd in de richting Mode op Sint-Lukas in Doornik, maar studeert ondertussen Marketing in Louvain-La-Neuve. "Ik gebruik sowieso al veel kleur in mijn ontwerpen, dus het carnavalsthema voor deze chocolade jurk lag me wel. Toch heb ik er enorm veel tijd ingestoken. Vooral de techniek om de chocolade bolletjes aan de jurk te bevestigen, was moeilijk. Superlijm werkte niet, ik heb in ieder bolletje twee fijne gaatjes moeten zetten om ze aan het kleed te bevestigen."

Gewaagd

Chocolatier Sven Deman en medezaakvoerder Rob Roelandts van Valentino chocolatier werden door de organisatie aan Sixtine gekoppeld. "De eerste keer dat ze ons haar ontwerp liet zien, had ze nog geen enkel idee wat we allemaal met chocolade konden Haar ontwerp was sober, terwijl we ontwerpen van haar gezien hadden die veel kleur hadden. Daarna hebben we samen beslist om veel kleur aan de jurk te geven. In totaal hebben wij 3.000 chocoladen bolletjes gemaakt, maar uiteindelijk pasten er maar 2.000 op de jurk. Het was gewaagd, maar het resultaat is gelukkig verbluffend."