Jeugdvrienden openen nieuwe brouwerij

De drie brouwers in hun Nanobrasserie de l'Ermitage.
Baert Marc De drie brouwers in hun Nanobrasserie de l'Ermitage.
Nanobrasserie de l'Ermitage heeft gisteren de deuren geopend. Liefhebbers kunnen de brouwerij, waar vier vaste biertjes worden gebrouwen, op vrijdag en zaterdag bezoeken.

De brouwerij is een idee van de drie jeugdvrienden Henri Bensaria (28), François Simon (26) en Nacim Menu (30). Het project ontstond in 2013 waar de drie huisgenoten in Elsene hun eerste stappen als amateurbrouwers zetten. "Daarna hebben we ons bijgeschoold en hebben we in de Bastogne Brouwerij ons allereerste bier gebrouwen. In oktober van vorig jaar viel ons oog op een pand in Anderlecht. Een jaar lang hebben we werkzaamheden uitgevoerd, zodat vandaag onze brouwerij de deuren kan openen", aldus Simon.


In de brouwerij zullen verschillende biertjes gebrouwen worden, op vrijdag en zaterdag is het café open voor bezoekers. "We zijn alle drie gepassioneerd door lekker eten en drinken. Als Belg horen lekkere bieren daar ook bij. Wij willen ons onderscheiden door bieren met een laag alcoholpercentage te brouwen, waar veel smaak in zit." De biertjes van Nanobrasserie de l'Ermitage worden te koop aangeboden in het café zelf en ook in kleinere winkels in Brussel. Daarnaast wordt het bier ook al geserveerd in enkele cafés en restaurants. (AMG)