In maffiastijl ontvoerd: politie bevrijdt zwaar gefolterde man uit kelder in Brussel

Een speciale eenheid van de federale politie staat klaar om een huis binnen te gaan.
Baert Marc Een speciale eenheid van de federale politie staat klaar om een huis binnen te gaan.
Op klaarlichte dag werd dinsdag in Brussel een man van Roemeense afkomst ontvoerd. De Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft de man, die door zijn gijzelnemers zwaar werd toegetakeld, woensdag kunnen bevrijden.

De politie trof de Roemeense man zwaar toegetakeld aan in de kelder van een pand in Sint-Gillis. De nachtmerrie van het slachtoffer begon dinsdag op klaarlichte dag in hartje Brussel. Daar werd de man, die met zijn vriendin in de auto zat, klemgereden. Nadat onbekenden zijn vriendin uit de auto sleurden, dwongen ze hem om hen te volgen met zijn auto.

Het was de vriendin die de politie inlichtte. Al snel werd duidelijk dat de ontvoering kaderde binnen een historie van speelschulden. Het ontvoerde slachtoffer was verscheidene personen nog duizenden euro’s verschuldigd.

De speciale eenheden van de federale politie kwamen door hun speurwerk op verschillende mogelijke adressen uit waar het slachtoffer gevangen kon gehouden worden. Uiteindelijk trof de politie de ontvoerde man aan in een kelder in Sint-Gillis. Hij was zwaar toegetakeld en werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht. In totaal konden vijf verdachten worden opgepakt die vandaag al voor de onderzoeksrechter worden voorgeleid.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Timmermans

    Lijkt wel een plot voor een film.