Huis 23 wordt omgedoopt tot AB Salon

'Huis 23' heeft een volledige make-over gehad en is omgetoverd tot het AB Salon.
Foto Baert Marc 'Huis 23' heeft een volledige make-over gehad en is omgetoverd tot het AB Salon.
De Ancienne Belgique zal het komende concertseizoen meer inzetten op muzikale thema's als jazz, hiphop en wereldmuziek. Daarnaast heeft het 'Huis 23' een make-over gekregen en wordt het omgedoopt tot 'AB Salon'. "Dit wordt dé reflectieplek binnen de AB", aldus artistiek directeur Kurt Overbergh.

Zo'n 2.500 mensen genoten vorig jaar van gratis concerten en lezingen in Huis 23. Vanaf dit jaar wordt de ruimte omgedoopt tot het AB Salon. "We hebben het behangpapier vervangen, extra gordijnen gehangen en andere zetels geplaatst. Zo willen we extra inzetten op het salon-gevoel", aldus Overbergh. "Het is nu een warme, intieme ruimte waar zowel popmuziek, hedendaags klassiek, experimentele muziek en elektronica een plaats krijgen. Ook zullen er lezingen en screenings plaatsvinden. Nergens anders in Europa krijg je bijvoorbeeld de kans om met de heren van het Britse dj-duo Coldcut in debat te gaan."


De AB zal ook meer inzetten op muzikale thema's. Zo zal het onder meer de kaart trekken van de Brusselse hiphopscène. "Hiphop is aan een sterke opmars bezig, zeker in Brussel. Er is hier enorm veel talent en zij breken tegenwoordig zelfs potten in het buitenland. Samen met de gevestigde waarden uit het buitenland zullen mannen als Zwangere Guy, Romeo Elvis en Stikstof hun plek krijgen bij ons", aldus Overbergh.

Europese steun

De Europese Commissie heeft tenslotte zijn financiële steun aan het project Liveurope met drie jaar verlengd. Dat is een samenwerking tussen dertien Europese concertzalen, waaronder de AB, die inzetten op Europees talent. (AMG)