Hoverboard-dealer krijgt twee jaar cel

hoverboard
iStock hoverboard
Een 29-jarige man is veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor het grootschalig verhandelen van drugs. Hij verkocht zijn waar rond verschillende Brusselse stations.

Op 26 september vorig jaar merkte de man een politiecontrole in Zellik op. Hij maakte nog snel rechtsomkeer, maar twee agenten konden hem tot stilstand brengen. Naar de reden van zijn vlucht was het niet lang raden. Een alerte burger had hem tijdens zijn vlucht immers een zwarte etui zien wegwerpen. In het zakje zaten 12 xtc-pillen, 4 pakjes cocaïne, evenveel zakjes MDMA en 80 euro cash geld. Bovendien werden er bij hem thuis ook verschillende zakjes gevuld met cocaïne aangetroffen en stond zijn gsm vol drugsgerelateerde sms’jes. 

De man verkocht zijn waar in de buurt van stations. Om zich snel door de drukke stad te verplaatsen, had hij zich een hoverboard aangeschaft. Hij werd meermaals opgemerkt door agenten terwijl hij aan het dealen was, nochtans had de onderzoeksrechter hem voorwaarden opgelegd.  Op 8 mei werd hij daarom opnieuw gearresteerd. De rechter besloot hem toch een nieuwe kans te geven en legde hem opnieuw voorwaarden op, waaronder het onthouden van drugs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.