Honderdtal werknemers legt werk neer in postdistributiecentrum Anderlecht

In het distributiecentrum van Anderlecht heeft een honderdtal personeelsleden vrijdagochtend het werk neergelegd. Ze klagen de te hoge werkdruk aan en eisen dat de directie extra mensen aanwerft. De postbedeling in Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst was ernstig verstoord door de actie
BELGA

Er was donderdag al actie gevoerd, waarna de directie had beloofd om vanaf vrijdag vijftien interimkrachten aan te werven. "Dat is ook gebeurd", erkent vakbondsman Geoffrey Hoyois van de socialistische vakbond CGSP. "Maar zij moeten eerst ingewerkt worden en dat gebeurt niet. Dikwijls vertrekken ze al na enkele dagen."

Volgens collega-vakbondsman Damien Goedleven moeten de werknemers vaak overuren kloppen, die niet uitbetaald worden."Sommigen werken tot twaalf uur per dag, maar worden maar voor de helft betaald", zegt hij. "We hebben allemaal onze limieten. We zijn mensen en we moeten onze rechten laten gelden." Vakbonden en directie zaten de dag zelf nog rond de tafel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.