Honderd Catalanen betuigen steun aan hun politici

Photo News
Een honderdtal Catalanen heeft  dinsdag om 12.30 uur aan het Brusselse Schumanplein met een protest zijn steun betuigd aan de separatistische Catalaanse politici die terechtstaan voor het Spaanse Hooggerechtshof in Madrid. De manifestanten eisen hun onmiddellijke vrijlating.

De boodschap die de demonstranten willen meegeven is duidelijk: “Zelfbeschikking is een recht, geen misdaad”. Met hun protest kanten ze zich tegen het proces, dat volgens hen ongegrond is. De betogers zongen samen en scandeerden onder meer ‘independència’ (onafhankelijkheid red.) en ‘llibertat presos políticos’ (bevrijd onze politici red.).

“Deze rechtszaak is een schande voor Spanje en voor heel Europa, want de mensen die terechtstaan zijn onschuldig en vreedzaam. Het is de Spaanse staat die berecht moet worden. Als een staat de wil van twee miljoen mensen negeert, dan is er pas een gebrek aan democratie”, zei Catalaans ex-minister Antoni Comin. Hij vluchtte samen met Catalaans ex-minister-president Carles Puigdemont en twee andere ex-ministers naar België.

Op het protest kwamen ook delegaties van N-VA en Vlaams Belang hun steun betuigen aan de Catalanen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.