Groen fietst langs de zwarte punten in Brussel

BELGA
Lijsttrekkers van Groen Elke Van den Brandt (Brussels Parlement) en Stijn Bex (Vlaams Parlement) trokken vanochtend met hun fiets door de gevaarlijkste punten van Brussel om de prioriteiten van de partij rond verkeersveiligheid voor te stellen. Zo meldt Belga.

De lijsttrekkers hebben met een aantal andere kandidaten en vrijwilligers langs zeven van de dertig gevaarlijkste gemeentewegen gefietst. De partij wil daarmee benadrukken dat verkeersveiligheid op de eerste plaats staat op hun agenda. Al snel tijdens hun fietstocht werd het duidelijk dat de ruimte voor auto’s ingeperkt moest worden. “De norm is een kind van twaalf jaar dat zich veilig alleen moet kunnen verplaatsen, te voet of met de fiets”, zegt lijsttrekker Stijn Bex.

Zwarte punten

De plaatsen die ze vandaag met de fiets hebben bezocht werden in 2015 door VIAS en Espaces Mobilités aangeduid als meest “ongevalgevoelige zones”. Het Meiserplein is een voorbeeld van zo’n zwart punt. Momenteel zijn slechts acht van die dertig zones aangepakt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.