Gewest wil internationaal busstation in Anderlecht

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet.
Photo News Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet.
Het Brussels Gewest heeft plannen om een internationaal busstation te bouwen naast metrostation Erasmus, op het grondgebied van Anderlecht.

Busmaatschappijen die grote Europese steden aandoen, zoals Flixbus en Eurolines, kunnen in dit nieuwe station een halte krijgen. Er zouden minstens vijftien kades aangelegd worden. Het Brussels Gewest onderzocht ook andere locaties, maar weerhoudt die aan Erasmus nu als meest plausibele.

“Het busstation ligt vlak bij de Ring”, zegt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a). “Daar hoeven de internationale bussen zich dus niet vast te rijden in het stadscentrum. Met de metro kan je vervolgens bovendien snel naar het centrum of andere plaatsen in Brussel reizen.”

Het station zal zeker niet voor 2023 gebouwd worden. Pas dan kan het Brussels Gewest immers de nodige grond recupereren van de huidige Parking Lennik. Volgend jaar wil het Gewest wel al een architectuurwedstrijd uitschrijven.

Het gemeentebestuur van Anderlecht ziet de komst van het internationale busstation evenwel niet zitten. “Dit gaat de impact van de wijk te boven”, klinkt het. “Er is daar immers al een grote parking, een groot ziekenhuis, heel wat bedrijven en de zone Neerpede.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liliane Depauw

    Gemakkelijk nieuwe stations bouwen maar voor veiligheid zorgen in bestaande stations is geen sprake, en steek het weeral niet op de federale regering jullie zijn zo laks als maar wat, geld opstrijken en verder niets doen, zie noordstation.