Franse gele hesjes viseren Europees parlement

Gele hesjes steken afgelopen vrijdag een politiewagen in brand
Mark Baert Gele hesjes steken afgelopen vrijdag een politiewagen in brand
De Franse Gele hesjes, die dit weekend in Parijs een ravage achterlieten, roepen via sociale media op om 8 december in Brussel te betogen. 

Door er naar het Europees Parlement te trekken, willen zij zich verbroederen met hun Europese buren. “De sociale ellende is wereldwijd”, is op hun facebookpagina te lezen.

De hoofdstad, die vorige week vrijdag nog het toneel was van een ontaarde betoging van de Belgische Gele hesjes, wordt door nu ook door hun Franse collega’s geviseerd. Al dan niet toevallig is 8 december ook de dag waarop de Belgische gele hesjes opnieuw oproepen om te verzamelen in Brussel. “Er is voorlopig nog geen officiële aanvraag tot betoging ingediend”, laat Ilse Van de Keere van de politie Brussel weten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • michel De Blay

    Heb hier juist een sinterklaascatalogus in handen gehad waar er een geweer in beschreven wordt waarmee men tennisballen kan wegschieten.!!! Maak daar een professionele variant van om die krapuls die de boel in brand steken, tegen de grond te schieten zodat men niet anders hoeft te doen dan die op te rapen .