Drone Towers brengt je naar virtuele realiteit

EERSTE INDOOR CENTRUM VOOR DRONES IN TOUR & TAXIS GEOPEND

Bezoekers krijgen de opdracht om hun drone langs een parcours met obstakels te leiden.
Baert Marc Bezoekers krijgen de opdracht om hun drone langs een parcours met obstakels te leiden.
Vliegen met een drone en rijden met een telegeleide wagen kan sinds gisteren in de Drone Towers. Het eerste indoor centrum voor drones opende in de kelders van Tour & Taxis. "Het is de bedoeling dat mensen hier vanaf nul kunnen beginnen en zich amuseren", aldus instructeur Michaël Daris.

Liefhebbers van drones en virtual reality moeten zeker eens een kijkje gaan nemen in de kelders van Tour & Taxis. Daar is gisteren Drone Towers geopend, het allereerste indoor centrum voor drones in België. In een ruimte van 2.200 vierkante meter krijgen groepen bezoekers de opdracht om uitdagende parcours af te leggen. "Er zijn verschillende zalen waar bezoekers kunnen kennismaken met virtual reality. Alle parcours hebben ook verschillende moeilijkheidsgraad. Wie nog nooit met een drone gevlogen heeft, kan eerst proberen om een jeep te besturen. Zo word je klaargestoomd om met een drone te vliegen", aldus Daris.

Geïnteresseerden kunnen rondvliegen met toestellen van 40 tot 500 euro.
Baert Marc Geïnteresseerden kunnen rondvliegen met toestellen van 40 tot 500 euro.

Goedkopere versie

Aangezien niet iedereen thuis een drone in de garage heeft liggen, worden er exemplaren voorzien. "We hebben hier drones van 500 euro, maar er zijn ook goedkopere versies. Zo kunnen mensen vliegen met exemplaren van 39 euro en hoeven ze niet bang te zijn om brokken te maken. Het zijn stevige toestellen met schokdempers en een omhulsel van carbon. Zelfs al vlieg je aan 70 kilometer per uur tegen een muur, dan nog zal er geen schade zijn", verzekert Daris. "Wel vragen we aan de bezoekers om altijd achter een net hun drone te besturen. We dragen veiligheid hoog in het vaandel."


Drone Towers wil vooral een positief verhaal brengen. "Drones komen dikwijls negatief in het nieuws, maar hier laten we zien dat ze ook geschikt zijn om plezier te maken."


Opleidingscentrum Espace Drone is eigenaar van het indoor centrum. "We kregen regelmatig aanvragen om demonstraties te organiseren, maar die hebben we altijd geweigerd. In de buitenlucht is de regelgeving niet al te streng, maar eens je iets commercieels wil doen, mag het niet meer. Daarom hebben we deze binnenruimte ingericht", aldus Daris.

Kinderen toegelaten

Al vanaf 10 jaar zijn kinderen toegelaten in de indoor belevingsruimte. Groepen kunnen de ruimte van 2 tot 4 uur reserveren. "Dat kan gaan van initiatielessen tot een teambuildingsactiviteit tot wedstrijden. Alle niveaus zijn welkom hier", aldus Daris. Voor meer info: www.drone-towers.be.