Drie verdachten van drughandel blijven in cel

Peterbos politie actie: heli controleert de daken
Baert Marc Peterbos politie actie: heli controleert de daken
De Brusselse raadkamer heeft de voorlopige hechtenis verlengd van drie verdachten die aangehouden waren in het onderzoek naar de drugsbende die actief was in de Anderlechtse Peterboswijk. 

Een onderzoek naar grootschalige drughandel in de wijk leidde dinsdag en woensdag tot 24 huiszoekingen. Bij die grootscheepse politieactie werden in totaal 15 personen opgepakt. Daarvan werden er dus negen personen onder aanhoudingsbevel geplaatst, één in verdenking gesteld en vrijgelaten onder voorwaarden, en vijf na verhoor door de politie vrijgelaten. Bij de huiszoekingen trof de politie Brussel Zuid een kilo cannabis, marihuana en hasj aan, alsook 55.000 euro cash.

drugsvangst in Peterbos
Baert Marc drugsvangst in Peterbos

poging doodslag op agenten

De Peterboswijk kwam in april meermaals in het nieuws door verschillende incidenten. Sinds eind december opende het parket al een tiental opsporingsonderzoeken voor poging doodslag op agenten naar aanleiding van de incidenten waarbij agenten bekogeld werden. In die onderzoeken werd al één verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst maar nadien vrijgelaten door de raadkamer.

cameraploeg

In die periode werden ook drie controleurs van de MIVB aangevallen door een groep jongeren. De controleurs kregen daarbij klappen en hun tablet werd gestolen. Enkele dagen later werd dan een cameraploeg van de VRT het doelwit van jongeren die stenen gooiden. Voor dat laatste incident werd in juni een 14-jarige jongen opgepakt en in verband met de agressie op de MIVB-controleurs, werd in dezelfde periode een 18-jarige jongeman opgepakt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.