Dode bij appartementsbrand in Etterbeek

Brand met dodelijk slachtoffer in appartement in Etterbeek
Baert Marc Brand met dodelijk slachtoffer in appartement in Etterbeek
Bij een brand in de Eskadronstraat in Etterbeek is gisteravond een dode gevallen. Volgens de eerste vaststellingen kende de brand een accidentele oorzaak, zo meldt het Brusselse parket.

De brandweer werd rond 22.30 uur opgeroepen voor een brand op de vijfde verdieping van een appartementsgebouw op de Eskadronstraat in Etterbeek. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was er al hevige rookontwikkeling. 

“Doordat de flat een gepantserde deur had, moest het vuur bestreden worden via de luchtladder en de ramen”, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “Onze ploegen konden de deur open wrikken, en ook langs die weg het vuur bestrijden. Het hele appartement was volgestouwd met allerlei rommel en spullen, waardoor de verkenning moeilijk verliep.”

Verkoold lichaam

Ter plaatse trof de brandweer een verkoold lichaam aan. Het slachtoffer is nog niet officieel geïdentificeerd, maar vermoedelijk gaat het om de bewoner van de flat, een zestiger. De bewoners van de andere appartementen waren al geëvacueerd voor de aankomst van de brandweer. Er vielen geen andere gewonden.

Het getroffen appartement is onbewoonbaar, net als de appartementen op de derde en vierde verdieping, die getroffen zijn door waterschade. De geëvacueerde bewoners zullen elders gehuisvest worden door de politie- en gemeentediensten. 

Brand met dodelijk slachtoffer in appartement in Etterbeek
Baert Marc Brand met dodelijk slachtoffer in appartement in Etterbeek
Brand met dodelijk slachtoffer in appartement in Etterbeek
Baert Marc Brand met dodelijk slachtoffer in appartement in EtterbeekReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.