Dakloze die agent probeerde neer te steken bij Maximiliaanpark aangehouden voor poging tot doodslag

VTM nieuws
De man die maandagochtend aan het Maximiliaanpark in Brussel een agent neerstak en werd neergeschoten, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket. De 43-jarige Belg van Egyptische origine raakte bij het incident zwaargewond, maar zijn toestand is intussen gestabiliseerd.

Volgens parket en politie voerden agenten van de Brusselse lokale politie een controleactie uit in de omgeving van het Maximiliaanpark, zoals de voorbije weken regelmatig gebeurt. Ter hoogte van huisnummer 59 op de Antwerpsesteenweg stootten de agenten op de man, A.E., die lag te slapen. Toen ze hem wakker maakten en vroegen te vertrekken, keerde de man zich meteen tegen de agenten en toonde een mes.

De agenten sommeerden A.E. meermaals het mes te laten vallen en maakten gebruik van hun pepperspray toen hij dat niet deed. Ook na het gebruik van de pepperspray liet de man zijn mes niet vallen, maar viel hij één van de agenten aan. Die raakte lichtgewond aan het hoofd. Een andere agent opende daarop het vuur en vuurde drie schoten af.

A.E. werd in de borst en het been geraakt en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar heeft zijn toestand zich intussen gestabiliseerd.

De man verschijnt eerstdaags voor de raadkamer.

Baert Marc5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mark devos

  das straf ... een geluk dattem gene auto heeft en geflits was ..oweeee

 • Julien van Ghent

  Als er maar geen procedurefouten gemaakt worden!

 • maurice snelders

  Man man man seg hoe lang nog?????

 • bart demeester

  Slim gezien,zal nu gratis eten hebben en een warm bedje.

 • ANN LIMBOS

  Voor mij is dat poging tot moord !