Controles op trouwstoeten werpen vruchten af

Chaos bij trouwstoet op Brusselse ring
RV Chaos bij trouwstoet op Brusselse ring

Het aantal processen-verbaal voor huwelijksstoeten en straatraces is opgelopen tot 304. Twintig daarvan waren voor ernstige overtredingen. Sinds april legt de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene een grote nadruk op de door dergelijke stoeten ontstane overlast.

In totaal werden er volgens La Capitale sinds april 58 huwelijksstoeten gecontroleerd en 500 wagens geïnspecteerd. Er werden 304 pv’s opgesteld voor overtredingen op de wegcode. Daarvan zijn er 125 GAS-boetes en 20 ernstige overtredingen – ernstig belemmeren van de circulatie, beledigen van een agent, in het bezit zijn van wapens of drugs – gemeld. De cijfers omvatten trouwstoeten, het ‘rodeo-rijden’ dat door huwelijksgangers met soms een glas te veel op gedaan wordt, en echte individuele straatracers.  Aan het Atomium, in Laken en Neder-Over-Heembeek wordt het meeste overlast gemeld. Niet toevallig buurten bij grote lanen die naar parken leiden waar er foto’s van het bruidspaar kunnen genomen worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.