Buurtcomité verzet zich tegen plannen over middenberm Poincarélaan

Leden van het buurtcomité tijdens een buurtfeest.
Baert Marc Leden van het buurtcomité tijdens een buurtfeest.
Buurtbewoners van de Anderlechtsepoort zijn niet te spreken over de regeringsplannen voor hun wijk. Meer bepaald voor de middenberm van de Poincarélaan. Vooral het feit dat de bewoners geen inspraak krijgen, is een doorn in het oog. In totaal werden 225 bezwaren ingezameld.

Het buurtcomité Porte d'Anderlecht werd begin dit jaar opgericht en volgt de plannen van de buurt nauw op. Maar bij het ontwerpen van de plannen voor de middenberm van de Poincarélaan werd er geen participatie van de buurt voorzien en het openbaar onderzoek werd middenin de vakantieperiode georganiseerd.


"Tot onze grote verbazing heeft de Brusselse regering beslist om niets te veranderen", vertelt Juan Benjumea van buurtcomité Porte d'Anderlecht. "Zo zal de Zuidfoor niet veranderd worden, krijgen de auto's evenveel plaats en zal de ongecontroleerde parking blijven. Omdat er geen controle is, liggen er geregeld glasscherven, naalden en andere rotzooi. Maar vooral het feit dat de buurtbewoners geen inspraak kregen, is onaanvaardbaar."


Volgens het buurtcomité Porte d'Anderlecht zouden er betere projecten georganiseerd kunnen worden. "Sommigen vinden dat de Brusselse regering er een park in moet optrekken. Anderen willen dan weer enkele cafeetjes op de middenberm enz. Dit zou een ontmoetingsplaats kunnen zijn tussen inwoners van Brussel en Anderlecht, maar nu voelt de middenberm aan als de muur van Berlijn", aldus Benjumea. Donderdag volgt een overlegcommissie waar buurtbewoners kunnen reageren.