Buurtbewoners steken sans-papiers een hart onder de riem

Wake voor sans-papiers: Spandoek en kaarsjes aan de gevel van het gebouw.
Baert Marc Wake voor sans-papiers: Spandoek en kaarsjes aan de gevel van het gebouw.
Buurtbewoners houden de sans-papiers in het bezette Bacardi-Martinigebouw in Molenbeek dinsdagavond gezelschap tijdens een wake. Zij drinken samen thee en koffie om hun steun te betuigen.

Naar aanleiding van de uitzetting van de sans-papiers uit het bezette pand in de Vandenboogaerdestraat, verenigen de buurtbewoners dinsdagavond om de vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Eerder raakte bekend dat de officiële uitzetting van de negentig mensen zou plaatsvinden op 5 december. Vandaag werd die deadline om juridische redenen een week uitgesteld.

“Vanavond komen mensen naar hier om samen met ons thee en koffie te drinken”, vertelt Salim Djerouni. De politieke vluchteling uit Algerije is ondertussen al 14 keer moeten verhuizen en dreigt nu opnieuw van woonplaats te moeten veranderen. “Dankzij de buurtbewoners kan ik vanavond even mijn gedachten verzetten van wat er binnenkort staat te gebeuren”, legt hij uit.

Daarom zijn vanavond ook Omer Mommaerts en zijn vrouw Maria Peters aanwezig. “Ik heb vroeger zelf vluchtelingen in huis opgevangen dus ik voel me heel nauw betrokken”, vertelt de 86-jarige Omer. “Je moet niet altijd steunen door geld te geven. Hier gewoon zijn kan al veel betekenen”.

Wake voor sans-papiers: Omer en zijn vrouw schuiven gezellig aan voor koffie en koekjes bij de sans-papiers.
Baert Marc Wake voor sans-papiers: Omer en zijn vrouw schuiven gezellig aan voor koffie en koekjes bij de sans-papiers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.