Burgemeester gaat klacht indienen tegen politici Wilders en Dewinter

De gemeente Molenbeek wil een klacht indienen tegen Nederlandse PVV-kopstuk Geert Wilders en Filip Dewinter van het Vlaams-Belang. De twee plannen op 3 november een bezoek aan de Brusselse gemeente, die ze zelf aankondigden als een "Islamsafari in de jihad-hoofdstad van Europa". Woorden die de gemeente niet pikt.

"Onze bewoners zijn erg aangedaan door de uitspraken over hun gemeente", zegt communicatieverantwoordelijke Mustapha Er. "Dit is schade toebrengen aan ons imago. Daarom willen we als schepencollege samen klacht indienen." De gemeente wil zo snel mogelijk daad bij woord voeren. Burgemeester Schepmans zal er ook alles aan doen om het bezoek tegen te houden.


"Voor een grootschalige bijeenkomst van het Vlaams-Belang hebben we nog geen aanvraag ontvangen", aldus Er. "En als die toch in onze bus belandt, is ons antwoord resoluut nee." De gemeente heeft de politie intussen alvast gevraagd paraat te staan voor het bezoek van de twee politici, om zo de openbare orde te bewaren.


Filip Dewinter heeft op zijn facebook al gereageerd dat de klacht hem niet zal tegenhouden. "We komen toch", schrijft hij resoluut.


(DCFS)