Brusselse politie test ‘batmobiel’ met hoogtechnologische camera

De 'batmobiel' wordt nog tot 15 januari door de Brusselse politie getest.
rv De 'batmobiel' wordt nog tot 15 januari door de Brusselse politie getest.
Het is niet de Kerstman die dezer dagen de show steelt op de Brusselse kerstmarkt, maar wel de ‘batmobiel’: het nieuwe speeltje van de lokale politie Brussel-Hoofdstad Elsene.

De ‘batmobiel’ – zoals de agenten het nieuwe voertuig noemen – wordt nog tot 15 januari getest. “Het gaat om een elektrische wagen waarvan een cabine ontkoppeld kan worden”, legt woordvoerder Olivier Slosse. “In die cabine, die vier meter de lucht in kan, zit een hoogtechnologische camera. Daarmee kunnen we over een afstand van zeshonderd meter hoogkwalitatieve beelden schieten. Het voertuig wordt dan ook gebruikt voor statische evenementen zoals de kerstmarkt. Voor betogingen is de wagen minder efficiënt. In de cabine is plaats voor één agent, maar de camera kan ook van op afstand bediend worden.”

De woordvoerder benadrukt dat het om een testwagen gaat. “Uiteraard willen wij op die manier achterhalen of de wagen een toegevoegde waarde voor ons korps kan zijn, maar de test is vooral voor de bevoegde firma belangrijk”, aldus nog Slosse. “Zo zullen wij onze bevindingen overmaken aan de producent.”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy van Dorst

  En of het iets uithaalt met een pater aan het roer die kosten noch moeite spaart om iedereen vrij te laten.Tank en koop alles in nederland ben dit onbekwaam circus beu

 • Andy Van de Winckel

  Nog meer Big Brother toestanden. Sebiet nog een camera bij u thuis opt toilet, die kijkt ofda ge u gat wel goed afkuist. Wa gaan ze nog allemaal uitvinden om de mensen te kunnen controleren. Overal waar je nu al komt met de auto wordt je ook al gefilmd. Is da trouwens geen schending van privacy of dergelijks

 • Paul Boutsen

  Waar het Vlaamse geld toch niet allemaal goed voor is.

 • Ivan Willems

  Geld naar de vaantjes gegooid zoals altijd. Verkwisten tot en met.

 • Ronny Vansteelandt

  Gelukkig kan er maar één man in. Waarschijnlijk hebben ze die vanwege hun personeelstekort gehuurd bij een uitzendkantoor.