Brusselse artiest tekent politici op skateboards

Samy is vaste klant bij Ride All Day en kent die boards heel goed
Samia Zerkak Samy is vaste klant bij Ride All Day en kent die boards heel goed
Niet enkel Romeo Elvis is kritisch over onze politieke koppen. Elzo Durt is ook een Brusselse artiest die maatschappelijk geëngageerd is. Hij doet het onder andere door tekeningen op skateboards. 

Ride All day is de oudste skateboard-winkel in Brussel. Ze vieren binnenkort hun 25 jaar bestaan en zijn de enigen die de skateboards Van Elzo Durt verkopen. “Skateboard fabrikant Silence werkte een jaar geleden samen met Elzo voor een serie van vier skateboards ” vertelt Yves, de uitbater van Ride All Day. Sinds dat ze uitgekomen zijn, heeft hij er zelfs moeten bijbestellen, “mensen kopen die niet enkel om op te skaten, maar ook gewoon om op de muur te hangen.” 

Durt trok de politici die afgebeeld werden expliciet in het belachelijke, met allusies op hun beleid. Maggie De Block staat er bijvoorbeeld “Porc fermier, mal élevé” of in het Nederlands, slecht gefokte scharrelvarken. Bij Bart De Wever is een omgekeerde kruis getekend en een snor die aan Hitler doet denken. Dat bord van Bart de Wever blijkt het populairst. Die konden we helaas niet meer in de winkel vinden.

De serie van vier skateboards die Elzo Durt maakte in collaboratie met Silence
Elzo Durt De serie van vier skateboards die Elzo Durt maakte in collaboratie met Silence

Samy, een vaste klant, was toevallig in de winkel. Toen we hem vroegen of hij wilde poseren met skateboards moest hij lachen: “Dat zijn de skateboards van Elzo Durt, ik heb die van Bart De Wever thuis, maar die is in twee gebroken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video