Brusselse 17 miljoen euro rijker dankzij EuroMillions

Jean-Francois Mahieu (lotto) , winkeluitbaatster Sandra Debouck en Caroline Vangoidsenhoven (lotto).
Baert Marc Jean-Francois Mahieu (lotto) , winkeluitbaatster Sandra Debouck en Caroline Vangoidsenhoven (lotto).
Een Brusselse dame heeft de grote pot van EuroMillions gewonnen. Liefst 17 miljoen euro won de gelukkige vrouw, met een lotje van Quick Pick. Ze kocht haar speelbiljet bij dagbladhandel Le Dej’ Journalier in Evere.

Slechts één kans op 139.838.160 had de 55-jarige Brusselse, toen ze op 5 oktober een Quick Pick-lotje van 10 euro kocht. Maar een kans was genoeg, want de dame won er 17 miljoen euro mee. De winnares wenst anoniem te blijven, maar liet wel weten dat ze in de eerste plaats haar geluk deelt met haar familie en met het geld een grote reis zal maken naar haar lievelingsland Mexico. 

“De dame besefte eerst zelfs niet dat ze gewonnen had”, zegt Caroline Vangoidsenhoven van EuroMillions. “Toen ze thuis de resultaten op haar computer checkte, had ze haar bril niet op. Ze las één nummer verkeerd en dacht dat maar vier cijfers overeenkwamen. Tot haar man de fout inzag en haar toeriep dat ze wel degelijk de grote pot gewonnen hadden.” Het is al de derde keer dit jaar dat een speler de EuroMillions-jackpot wint.

Uitbaatster van krantenwinkel Le Dej’ Journalier Sandra Debouck kan nog moeilijk geloven dat de winnares bij haar het winnende lotje kocht. “Hier komen zoveel mensen over de vloer, ik kan me haar niet meer voor de geest halen. Ik vermoed dat ze uit Evere komt, want de meeste klanten wonen in de buurt”, zegt Sandra. “Ze won de pot met een Quick Pick-lotje, waar de machine een getallenreeks voor jou uitkiest. Ergens voelt het aan alsof wij haar geholpen hebben (lacht).” 

Het is niet de eerste keer dat er een winnaar bij Sandra over de vloer komt. “Op de muur hangen alle winnende loten, 31 in totaal. Zo won iemand ooit 45.000 euro, maar nog nooit het grote lot bij EuroMillions.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christina Peeters

    Het allerbeste voor de winnaars