Brussel Bad lokt 350.000 bezoekers

MOOI WEER MAAKT VAN VEERTIENDE EDITIE GROOT SUCCES

Kinderen lopen tussen de spoeiers. Vandaag wordt alles weer afgebroken.
Foto Dierickx Kinderen lopen tussen de spoeiers. Vandaag wordt alles weer afgebroken.
Naar schatting 350.000 mensen hebben de voorbije weken van de zon genoten op Brussel Bad. De organisatie spreekt van een topeditie. Vooral het mooie weer, maar ook het steeds grotere aanbod aan activiteiten maakten van Brussel Bad een succesverhaal.

Zonnekloppers genoten gisteren voor het laatst van het strand in de stad. Het weer was wel iets minder, toch betekende dat geen domper op de feestvreugde. De voorbije vijf weken zakten maar liefst 350.000 mensen naar de Brusselse Akenkaai af. "Een echte topeditie", noemt Marina Bresciani van Brussels Expo het. "We hebben mooi weer gehad en dat heeft veel mensen gelokt. We proberen ook steeds meer een breder publiek aan te spreken. Voor de kinderen is er veel animatie, maar ook het oudere volk komt goed aan zijn trekken. Zo kon je er sporten, en waren er 's avonds feestjes."


Vriendinnen Veerle Ghyselinck en Chris De Meyer uit Brussel genoten gisteren nog met volle teugen van het laatste dagje Brussel Bad. "Ik kwam de voorbije weken regelmatig langs", aldus Veerle. "Ook de voorbije jaren was ik hier vaste klant. Het is dan ook een uniek evenement. Middenin een stad aan het strand kunnen liggen, zalig. Ik merk wel dat het ieder jaar iets groter wordt en dat maakt het leuker. Voor kinderen is het hier het paradijs. Eigenlijk is het een beetje vakantie in eigen land. Toch is het jammer dat de organisatie geen tijdelijk openluchtzwembad installeert. Misschien een tip naar de volgende edities toe? Ook mag het voor mij gerust nog een paar weken langer duren. Waarom niet de twee maanden van de zomervakantie een strand aanleggen?"

Zandsculpturen

Vanessa James en haar twee dochters Zoë (13) en Noa (7) uit Dilbeek pikten gisteren op de valreep nog een dagje Brussel Bad mee. "Ik wist wel dat het hier al enkele jaren georganiseerd werd, maar pas vandaag (gisteren, red.) zijn we hier voor het eerst. Jammer dat we pas op de laatste dag van het evenement de weg naar hier vonden. Maar één ding staat vast: volgend jaar zien ze ons hier zeker terug. Mijn dochters hebben zich helemaal kunnen uitleven met de zandsculpturen."


Die attractie lokte de voorbije weekends veel volk. "We staan hier ondertussen al enkele jaren en we merken dat er dit jaar meer bezoekers waren", aldus Yannick Cheyns van Sculpture Westende. "We kregen ook veel positieve reacties."


De veertiende editie mag dan nog maar net achter de rug zijn, toch blikt de organisatie al volop vooruit naar volgend jaar. Zo zal de vijftiende editie van vrijdag 1 juli tot en met zondag 7 augustus 2016 duren.