Boze buurvrouw bedreigt agenten met... snoeischaar

De vrouw die politieagenten bedreigde met een kniptang bleek psychologische problemen te hebben.
Marc Baert De vrouw die politieagenten bedreigde met een kniptang bleek psychologische problemen te hebben.
Een vrouw die ruzie had met haar buren, heeft enkele bemiddelende politieagenten bedreigd met... een snoeischaar

De lokale politie kreeg woensdag om 21.20 uur telefoon over een twist tussen buren die in hetzelfde appartementsgebouw wonen in de Malie van de Topweg in Jette. De agenten belden aan bij de bewoonster om met haar te praten. “Toen ze de deur opendeed, stond ze daar met een snoeischaar", zegt politiewoordvoerder Johan Berckmans. “Ze dreigde de agenten ermee te steken en dus riepen de agenten versterking." 

Het smalle zijstraatje stond al snel vol politie. Een getuige had het over tien ploegen. “Het leek wel alsof ze een terrorist gingen oppakken. De anti-overvalbrigade, politie met honden, zelfs politieagenten uit de zone Brussel-Hoofdstad kwamen helpen.”

“Als iemand zich verschanst in een woning zetten we altijd extra politie van de anti-banditismebrigade (BAB) in”, zegt Berckmans. “Terwijl de versterking onderweg was, had de vrouw de voordeur nog een tweede keer opengedaan. Om opniéuw te dreigen met haar snoeischaar.”

Vlak daarna is de vrouw - zonder agenten te verwonden - opgepakt. “Bleek dat ze niet zomaar agressief was. Ze heeft mentale problemen. Mogelijk wordt ze opgenomen om daarvoor hulp te krijgen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.