Bomalarm bij Depannage Steps

De Brusselsesteenweg in Zellik was gisteren enkele uren afgesloten na een bomalarm bij Depannage Steps. Een wagen die in Brussel getakelde werd en geseind stond als gestolen, zou mogelijk toebehoren aan een Fransman die beweerde een aanslag te willen plegen.


Het vreemde verhaal begint zaterdag in de Brusselse politiezone Zuid. Een patrouille treft een geparkeerde grijze Renault Scenic met Franse nummerplaten aan. De wagen staat geseind als gestolen, waarna de politie takeldienst Steps laat komen. Enkele uren later wordt de politie in station Brussel-Zuid aangeklampt door een 36-jarige Fransman. Hij beweert zijn wagen kwijt te zijn en die heeft hij net nodig om er een aanslag mee te plegen. De dertiger wordt gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat.


Zondagmiddag wordt uiteindelijk de link gelegd tussen de Renault en het verhaal van de Fransman. Twee robotten inspecteren de wagen, maar er worden geen explosieven aangetroffen. Het labo kwam nadien ter plaatse voor sporenonderzoek. (KW/TVP)