Blijft Océade toch twee jaar langer open?

Blijft Océade dan toch nog langer open? Het bestuur van het waterpretpark voert momenteel gesprekken met de stad Brussel voor een verlenging van de huurovereenkomst met twee jaar. Nochtans werd onlangs nog aangekondigd dat het zwemparadijs op 8 januari 2017 de deuren zou sluiten. "We onderhandelen voor een leefbaardere oplossing", aldus uitbater Thierry Meeùs.

Al tien jaar lang balanceert het waterpretpark tussen sluiting en een verlengd verblijf op de Heizelsite, maar begin november leek het doek dan toch definitief gevallen. De directie lichtte het personeel toen in over de sluiting in januari. Eigenaar Meeùs bleef intussen echter onderhandelen met het stadsbestuur voor een verlengd verblijf. "In de oude overeenkomst kon het waterpretpark ook nog twee jaar langer openblijven, maar de voorwaarden waaronder dat zou gebeuren waren absoluut niet rendabel. Zo moesten we in die tijd de bodem analyseren en saneren, en het pretpark afbreken. Zo zouden we nog amper acht maanden kunnen openblijven. Als we bovendien vertraging opliepen, dan hingen er hoge boetes boven ons hoofd."

Klein chloorlek

Tijdens de gesprekken met de stad zijn er elementen opgedoken, waardoor Océade toch langer zou kunnen openblijven. "Volgens de info die ik nu heb, blijkt dat de bodem waarop het park ligt niet vervuild is. Er zou alleen een klein chloorlek van vijf centimeter gevonden zijn. Daardoor zou de sanering minder tijd in beslag nemen", aldus Meeùs. Hij bevestigt ook dat de eerste fase van de procedure-Renault (de informatie- en consultatieprocedure, red.) is verlengd tot 5 december. "Dat is onder meer omdat ik de jobs van de meer dan 60 werknemers hier zo lang mogelijk wil verdedigen. Maar een snelle oplossing is absoluut noodzakelijk, want hoe langer de onzekerheid duurt, hoe langer bezoekers denken dat de sluiting effectief is."

Ook over Mini-Europa zijn er volgens Meeùs gesprekken met de stad Brussel en ontwikkelaar Unibail-Rodamco bezig, maar daarover kon hij geen informatie geven. (AMG)

De herkenbare glijbanen van het zwembad.
Baert Marc De herkenbare glijbanen van het zwembad.