Binnenkort 'antiterreurpalen' aan stations

Nu staan er nog betonblokken aan het Centraal Station
Baert Marc Nu staan er nog betonblokken aan het Centraal Station
De NMBS start met de plaatsing van 'antiterreurpalen' aan Brussel-Zuid, Centraal, Noord, Kapellekerk en Congres. In de loop van dit jaar krijgen ook zestien andere Belgische treinstations de paaltjes.

In april kondigde de NMBS aan dat het betonblokken zou plaatsen voor de ingangen van 22 treinstations. De meest elegante antiterreurmaatregel was dat niet. De NMBS kondigde toen al aan dat de grijze betonblokken vervangen zullen worden door paaltjes. Het gaat om zowel vaste paaltjes als palen die in de grond kunnen wegzakken.In Brussel krijgen de treinstations Zuid, Centraal, Noord, Kapellekerk en Congres ze dit najaar nog, net als zestien andere belangrijke treinstations in de rest van het land. Voor de 500 paaltjes is er een budget van 1,6 miljoen euro.“De ­bedoeling is dat die palen verhinderen dat er een aanslag wordt gepleegd door met bijvoorbeeld een auto of vrachtwagen een treinstation binnen te rijden”, aldus NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.