Aanrander stuurt kat naar rechtbank

Bij verstek 4 jaar gevorderd

Zoniënwoud, waar de brutale aanranding plaatsvond
BDF Zoniënwoud, waar de brutale aanranding plaatsvond
Een man die een jogster aanrandde in het Zoniënwoud riskeert vier jaar cel. Het slachtoffer en drie getuigen identificeerden de dader. De beklaagde zelf kwam niet opdagen voor zijn eigen proces. 

Op 21 februari 2017 vergreep de man zich aan een jogster. De dader zat verscholen tussen de bomen toen hij de jonge vrouw aanviel. Het slachtoffer verweerde zich, maar werd aangerand. “Extreem gewelddadige en traumatiserende feiten”, aldus het parket. Drie getuigen die de vrouw hoorden schreeuwen, konden gelukkig op tijd erger voorkomen. De man kon echter ontkomen.

Geneesheer

Enkele dagen na de feiten meldde de dader zich bij het commissariaat. Hij ontkende resoluut iets met de aanranding te maken te hebben. Een rapport van de geneesheer sprak zijn versie tegen. Zo bleken de verwondingen die het slachtoffer opliep, volledig overeen te komen met die van een aanranding. De beklaagde was zelf niet aanwezig op de hoorzitting. Hij werd bij de politie gesignaleerd om gearresteerd te worden. De zaak wordt verder behandeld op 10 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.