7 jaar gevorderd voor man die agent neerstak

Man valt agenten aan met mes aan Maximiliaanpark.
Baert Marc Man valt agenten aan met mes aan Maximiliaanpark.
De man die op 17 september aan het Maximiliaanpark in Brussel een politieagent neerstak en werd neergeschoten, riskeert 7 jaar cel. Hij wordt vervolgd voor poging tot doodslag, weerspannigheid en bezit van verboden wapens. 

De 43-jarige Belg van Egyptische origine kon deze ochtend eindelijk verschijnen voor de Brusselse strafrechter. Vorige week nog werd de zaak uitgesteld omdat de man niet wilde verschijnen in een gevangenisplunje. Uiteindelijk werd de zaak uitgesteld naar vandaag. Vreemd genoeg verscheen hij vandaag wel in gevangenisplunje. Op 17 september voerden agenten van de Brusselse lokale politie een controleactie uit in de omgeving van het Maximiliaanpark. Ter hoogte van huisnummer 59 op de Antwerpsesteenweg stootten de agenten op A.E., die lag te slapen. 

Mes

Toen ze hem wakker maakten en vroegen te vertrekken, keerde de man zich meteen tegen de agenten en toonde hij een mes. De agenten sommeerden A.E. meermaals het mes te laten vallen en maakten gebruik van hun pepperspray toen hij dat niet deed. Ook na het gebruik van de pepperspray liet de man zijn mes niet vallen, maar viel hij een van de agenten aan. Die raakte daarbij lichtgewond aan het hoofd. Een andere agent opende daarop het vuur en vuurde drie schoten af. A.E. werd in de borst en het been getroffen en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Intussen is de man wel aan de beterhand.

Verblind

“Hij heeft duidelijk uitgehaald naar het gezicht van de politieman, er kan dus geen twijfel bestaan over het oogmerk om te doden”, sprak het parket. De verdediging betwistte dat met klem. “Hij was totaal verblind door de pepperspray en wou alleen maar weglopen”, klonk het. “Toen de politie hem vastgreep, heeft hij zijn hand weggetrokken en per ongeluk die agent geraakt.” De verdediging pleitte voor een opschorting of een straf met uitstel.

A.E. valt agent aan met mes in het Maximiliaanpark.
VTM nieuws A.E. valt agent aan met mes in het Maximiliaanpark.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.