26-jarige kritiek na crash met quad

De plek van het ongeval op de Haachtsesteenweg, vlak voor het gebouw van Basic Fit.
Baert Marc De plek van het ongeval op de Haachtsesteenweg, vlak voor het gebouw van Basic Fit.

Bij een verkeersongeval op de Haachtsesteenweg in Haren met twee wagens en een quad is een 26-jarige man uit Sint-Joost-ten-Node vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt. Afgelopen weekend was S. opnieuw bij bewustzijn, maar zijn toestand was nog steeds kritiek.


Het ongeval gebeurde vrijdagavond omstreeks 20 uur. Volgens de eerste vaststellingen reed een Renault Clio op de Haachtsesteenweg richting Vilvoorde. De bestuurder wilde linksaf op de parking van fitnesszaal Basic Fit rijden toen hij vol in de flank gereden werd door een quad die uit de richting van Vilvoorde kwam. Daardoor werd de bestuurder van zijn quad gekatapulteerd. Een tweede personenwagen, die van de parking van het sportcentrum kwam gereden, liep lichte schade op.


De quadrijder werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Een verkeersdeskundige werd aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Onder meer de snelheid van de betrokkenen, de zichtbaarheid en de exacte positie van de drie voertuigen worden onderzocht. Vast staat dat de twee bestuurders van de personenwagens niet gedronken hadden. Op de resultaten van de bloedtest van de bestuurder van de quad is het nog wachten.


In het Brussels gewest geldt wel al drie jaar een quadverbod. Ook op de plaats waar het ongeval gebeurde, is het verboden om met een quad te rijden.


(RDK)